Selecteer een pagina

Stichting
De Fontein

 

Het plan

Het plan in het kort

In het kort komt het erop neer dat ons plan voor de herontwikkeling van de locatie bestaat uit via een tussenfase van bewoning van het pand te komen tot een groenpark midden in een stenige woonwijk. Dit zonder kosten voor gemeente / gemeenschap.

Urgente huisvesting

Kosteloos voor gemeente / gemeenschap

Uiteindelijk groeit het plan uit tot een groenpark

De studio’s

13 Woonstudio’s

Duurzaam en van tijdelijke aard

– bouwmaterialen zoveel mogelijk herbruik- en/of C2C materialen
– indien er extra parkeerplaatsen geëisd worden zal dit gebeuren door parkeren op een halfverharding
met olivijngrind (binding CO2)
– het gebouw moet een “groene” uitstraling krijgen wat zal gebeuren door de bedekking met klimplanten
en zonneschermen van met klimplanten begroeide pergola’s
– CO
2 reductie / compensatie door zoveel mogelijk aanplant op perceel i.p.v. verharding
– waar mogelijk toepassing ledverlichting
– indien mogelijk (vanwege gewicht zonnepanelen / draagvermogen dak) zelfvoorzienend qua
Plan studio’s energie door zonnepanelen op het dak

De inrichting

Bergingen en meer

– allemaal met eigen berging / washok
– bestaande toiletgroepen worden verwijderd t.b.v. bergingen en natte ruimtes komen in de studio’s – brand- en alarminstallatie moet aangepast worden
– aanleg van een gezamenlijke tuin met ruimte voor groente-/ fruit voor eigen gebruik

De uiteindelijke situatie

Na een periode van 15 jaar wordt de omgeving omgetoverd tot een doe-, beleef- en ervaarpark midden in een woonwijk.


“Stedelijke verhitting terugdringen door vergroenen locatie”.

CO2 compensatie

Terugdringen stedelijke verhitting - welzijn omwonenden

Infiltratie regenwater

Vergroten biodiversiteit

Aanmelden studio’s

kom in contact